Bastiaan van Schaik ontwerpt kussencollecties

Madison, de meest vernieuwende producent van tuin- en interieurkussens van Nederland, bestaat veertig jaar. Een jubileum met een gouden randje dat wordt gevierd met twee bijzondere kussencollecties geïnspireerd op fashion en de laatste trends. Madison sloeg de handen ineen met Bastiaan van Schaik die speciaal voor deze gelegenheid de vrijheid kreeg  om twee exclusieve ‘Bas x Madison’ sierkussen collecties te ontwerpen. De kussens zijn vanaf september verkrijgbaar en geschikt voor binnen én buiten.

Kussens zijn net als accessoires bij een outfit. Ze kunnen een interieur in een handomdraai een opfrisser of finishing touch geven. De eerste collectie die Bastiaan heeft ontworpen onder de naam ’Urban Heroes’, is in zijn favoriete kleurcombinaties met wit, zwart en goud. De look is stoer en stads, maar tegelijk ook chique. De kussens zijn eyecatchers maar toegankelijk voor ieder modern interieur of terras. Dankzij het wisselend gebruik van materialen als leer, franjes en metallic prints krijgen alle kussens iets extra’s en bijzonders.

’Stijl kun je kopen. Smaak niet’ – Bastiaan van Schaik

De tweede collectie die Bastiaan voor Madison heeft ontworpen heet ‘Tropical Treats’. De kussens brengen de zon direct naar je balkon. Met als hoofdkleuren roze en blauw en door gebruik van verschillende prints geven zij jouw huiskamer of dakterras de sfeer van een zwoele zomeravond. Een moderne setting geef je makkelijk een vrolijke twist, maar ook kleurige interieurs kun je eclectisch stijlen met deze collectie.

Bastiaan is iedere dag bezig met mode, trends en lifestyle. Yvonne Derksen, eigenaresse van Madison, dacht dan ook direct aan de stylist bij het ontwikkelen van deze unieke collecties. De kussens worden duurzaam geproduceerd in Europa, grotendeels in Nederland in het eigen atelier.   ‘De samenwerking met Bastiaan is een mooie vervolgstap richting de interieur branche voor ons. Met onze kussens spelen wij in op de laatste trends, vandaar dat Bastiaan perfect bij ons past; hij ademt trends’, aldus Derksen.

Met de ‘Bas X Madison’ collecties kan van Schaik zich profileren in de wereld van woondecoratie, een diep gekoesterde passie van hem. ‘Iedereen kent mij van mijn werk in de mode, en nog niet zo zeer als interieur stylist. Ik zie interieur en mode als een verlengde van jezelf. Vandaar dat deze kans op mijn lijf is geschreven!’.

image002   image003